През първото тримесечие  на 2018 г. пазарът на наеми остава

...
През първото тримесечие  на 2018 г. пазарът на наеми остава
Коментари Харесай

Откриват новия мол Plovdiv Plaza, вижте кога

През първото тримесечие  на 2018 година пазарът на наеми остава относително деен, регистрират от консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. Столицата и огромни градове, като Пловдив, остават във фокуса на водещите компании в бранша на бързо оборотните артикули, вериги спортни артикули, фешън марки в ниския и междинния ценови клас и продуктите за здраве и хубост.  

Много търговци смятат сегашния миг за подобаващ и подхващат разширение на комерсиалните си обекти. Средният наем на магазин с повърхност сред 100 и 200 кв. м на добра локация в центъра на София е 50 евро/кв. м. В комерсиалните центрове той е към 32 евро/кв. м, показват от Forton. Ключов фактор за развиването на пазара на търговски площи са растящите приходи в страната, които водят и до повишаване на потреблението, допълват от консултантската компания.

Каква е обстановката в Пловдив?  

На 5 април т.г. dm дрогерии отвори порти в Mall Plovdiv, с което към този момент ръководят мрежа от 72 обекта в 25 града от страната. Още през есента на предходната година компанията разгласи, че в едногодишен период възнамерява да усили магазините си с сред 8 и 10 обекта. През втората половина на 2018 година се чака откриването на новия мол Plovdiv Plaza. Градът към този момент има по два работещи мола и откриването на трети е известно предизвикателство. От Cushman & Wakefield Forton чакат през 2018 фокусът на вложителите да се измества към офис площите. Това ще отвори порти за разширение на разнообразни групи наематели, да вземем за пример банкови клонове, фитнес зали, кафетерии, съвременни форми на магазини за книги и места за културни срещи и събития.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР